tirsdag den 13. maj 2008

Medierne om Arto

Skriver man arto.dk i google.dk's søgefelt, kommer der 1.020.000 resultater op...
Det er meget forskellige resultater som kommer frem. Alt fra venskab og kærlighed på Arto, til Sexovergreb efter chat på Arto.
Artiklen jeg faldt over var: Flere skoler lukker for arto.dk.
Grunden til at flere skoler lukke for arto.dk er ikke kun pga. mobningen af elever, også flere lærer er blevet truet, mobbet og udsat for chikane på arto.dk
Om det er rigtigt eller forkert at lukke for arto.dk fra skolernes computere, kan man diskutere i evigheder. Under alle omstændigheder, så har eleverne stadig mulighed for at bruge arto.dk hjemmefra, så hvis de virkelig vil fortsætte mobningen af elever såvel som lærer, vil det stadig være muligt for dem.
Som det også står i artiklen, så er det andre midler der skal sættes ind overfor mobningen, lukningen af arto.dk sætter ikke en stopper for moberierne. Men har man set sig sur på en lærer/elev nede i skolen, kan det være de første sure tanker er forsvundet når man kommer hjem, og derved kan man håbe at man kan nedbringe nogle af moberierne.

Over 100 skoler har søgt vejledning i hvordan de skal forholde sig til arto.dk.
Så mon ikke tidens forandringer har en del af skylden for al denne snak. Da jeg gik i folkeskolen var der også chat-sider, men de har aldrig været oppe i medierne på denne måde, og der blev heller ikke lukket for dem, fra skolernes computere. Mobning, udnyttelse, løgne, venskaber osv. foregik også den gang, men som tiderne har forandret sig, har synet på tilværelsen også forandret sig. Forældrene spillede måske en større rolle i børnenes liv før, end de gør nu. Hvilket også betyder at det er nemmere i dag, for børnene at gøre præcis hvad der passer dem, for der er ingen "opsyn" med dem.

Alt i alt, står der forfærdelig meget om arto.dk både godt og negativt. Desværre må mit indtryk være, at det er de negative overskrifter som der er flest af.

Ingen kommentarer: